Pupusta Ja Tiikeristä (satu)

Pupu ja Tiikeri. Toisiaan tunteneet eivät, mutta pian toisiinsa tutustuivat. He tulivat esiin piiloistansa keskellä ei mitään. Katselivat toisiansa. Söpö ja mehevä pupu, tuumasi Tiikeri mielessänsä. Yksin. Yksinäinen oli Tiikeri. Seuraa kaipasi. Pupua syönyt ei. Pupu käpäläänsä maata vasten rummutti, tajusi pian,  vaaraa ei ollutkaan. Kiva oli Tiikeri.

Niin kiva, että jälkeläisiä pian oli  kaksi. Ensimmäinen Pupu-Pojaksi nimettiin. Se oli ”vanhempiensa” silmäterä. Rakkaudella hellittiin ja ruokittiin. Paljon siitä odotettiin. Suurien asioiden valloittajaa. Pitämään puolensa tulevassa isossa maailmassa. Sisko sai nimekseen Tiikeri-Tyttö. Ensikarjaisunsa olivat ihastuttavat. Vaativat. Pupu tuli heti ja hoiti.

Tiikeri-Tyttö Pupu-Poikaa salaa ihaili.  Omatoimisesti hän itseään opetti. Samat asiat jotka Tiikeri vain Pupu-Pojalle opetti. Salaa. Kaikki ne, jotka tiikerit tekivät. Tiikeri-Tyttö itse oli tiikeri. Oman, salaisen kätketyn moraalin omasi. Pupu-emo tämän tiesi. Oikeaksi Tiikeriksi. Häntä harjoittelemaan kannusti. Tähän uskoi. Kaiken tukensa tälle antoi. Mutta, kertoiko kukaan tämän Tiikerille? Hän ei nähnyt. Ei Tiikeri-Tyttöön uskonut. Siihen Tiikeri-Tyttö sanoi mrrr…

Pupu-Poika kasvoi ja vahvistui. Hän varsinainen Iso-Pupu oli jo. Tiikeri-Tyttö oman ”pikku-pupunsa” sisällään tunsi. Se jopa hänessä oli olemassa. Pieni osa se oli häntä itseään. Kasvoi pikku-tiikeri ulos kuosistaan myös Pupu-Pojasta. Se valmis oli valloittamaan maailmaa. He pitivät toisiaan tasavertaisinaan. Toisiaan puolustaen. Tosin kumpikaan heistä, molemminpuolisista tunteistaan tiennyt ei. Tiikeri. Hän etenkään. Tiennyt ei Tiikeri-Tytön aatteista ja tuntemuksista. Etäiset välit oli heillä. Hän ei tiennyt ollenkaan kuinka voimakas, iso ja älykäs oli Tiikeri-Tyttö. SE todellinen Taistelija.

Hän lähti. Yksin Tiikeri-Tyttö niityllä käveli. Minänsä löytäneenä. Kukaan sitä varmaankaan tiennyt ja nähnyt ei. Että minänsä oli löytänyt. Hän niitylle alle auringon kellahti. Näki samuraikirjan. Muutaman sivun luki. Ja löysi itsensä lopullisesti.

 

Kirjoitettu  2004

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *